سه شهر رباتی موفق دنیا

سه شهر رباتی موفق دنیا

رشد شهرهای امروزی به حدی زیاد است که به نظر می‌رسد دیگر نیروی بشری توانایی اداره آن‌ها را نداشته و لازم باشد ربات‌ها مدیریت بخشی از امور را به عهده گیرد.

آنچه بر ذهن بشر در مورد ربات‌ها حاکم است اینکه این موجودات دیجیتالی ظاهری شبیه به انسان‌ها دارد و فعالیت‌هایی مشابه با آن‌ها را انجام می‌دهد. امروزه انقلاب صنعتی چهارم سراسر دنیا را در خود احاطه کرده است و به وسیله ربات‌هایی اداره می‌شود که فضاها و زندگی شهری را در واکنش به فرصت‌ها و چالش‌های به وجود آمده در اقتصاد، جامعه، سیاست و سلامت شکل می‌دهد.

 

حل همه بحران‌ها

در شهرهایی که به خوبی طراحی شده باشد، جریان یکنواختی از اشیا، داده‌ها و مردم وجود دارد که امور عمومی، ترافیک و ارائه خدمات را شکل می‌دهد. ردیف‌های طولانی بیماران در بیمارستان‌ها و مردم در بانک‌ها نشان از مدیریت اشتباه شهرها دارد و ترافیک‌های سنگین خیابانی حاکی از این است که تعداد خیابان‌ها با سیستم‌های ترافیکی هماهنگی ندارد. وسایلی که ما به صورت اینترنتی سفارش می‌دهیم اغلب به موقع به دستمان نمی‌رسد و خدمات اینترنت پرسرعت جوابگوی نیازهای ۲۴ ساعته ما نیست. به طور خلاصه، زندگی شهری امروزی را اغلب آلودگی هوا، زندگی پرسرعت، تراکم ترافیکی، قابلیت اتصال و مصرف بالا تعریف می‌کند که حل همه این بحران‌ها مستلزم یاری گرفتن از ربات‌های دیجیتالی است.

 

شهرهای رباتیک

امروزه بسیاری از شهرهای بزرگ جهان به عنوان بسترهایی برای مورد آزمایش قرار دادن ربات‌هایی نظیر خودروهای بدون راننده مورد استفاده قرار می‌گیرد و این در حالی است که رباتی شدن خدمات شهری در اغلب نقاط دنیا یک رقابت جهانی میان بسیاری از نقاط سراسر جهان به حساب می‌آید. به نظر می‌رسد که ربات‌های اجتماعی در بسیاری از مکان‌های عمومی و با نقش‌های متفاوت از افسرهای پلیس گرفته تا پیش‌خدمت‌های رستوران‌ها در حال رشد است و فضاهای تجاری را نیز به طور قابل توجهی به مالکیت خود در آورده است. در این میان، شهرهایی وجود دارد که به علت بهره ‌گیری بی‌شمار از ربات‌ها به شهرهای رباتیک شهرت پیدا کرده است. در ادامه به معرفی سه شهر موفق رباتی جهان پرداخته می‌شود.

 

خدمات تکنولوژیک

مدیران توکیو پایتخت ژاپن به میزبانی بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ که به علت شیوع کرونا در سال ۲۰۲۱ برگزار شد، همزمان با اقدامات خود برای استقبال بی‌نظیر از ورزشکاران و تماشاچیان، تلاش کردند از تکنولوژی در ارائه خدمات خود بیشترین بهره را ببرند. در واقع، امروزه توکیو یکی از آزمایشگاه‌های رباتیک مهم جهان به شمار می‌رود که در آن، هر روزه خدمات تکنولوژیک جدید مورد آزمایش قرار می‌گیرد تا در صورت موفقیت به بازار جهانی عرضه شود. از مهم‌ترین اهداف دولت ژاپن در رباتی‌سازی پایتخت می‌توان به رونق دوباره اقتصاد، برند سازی فرهنگی و افزایش هویت جهانی توکیو اشاره کرد. علاوه بر این، اقداماتی که برای میزبانی المپیک شهر اعمال شد، معرفی موقعیت‌های تکنولوژیک شهر به جهان را در پی داشت و در تبدیل توکیو به یک مرکز مهم رباتیک جهانی نقش مهمی ایفا کرد. در این راستا می‌توان به وجود خودروهای بدون راننده که مسئولیت حمل گردشگران به نقاط مختلف شهر را به عهده داشت، ویلچرهای هوشمندی که برای ورزشکاران پارالمپیک مورد استفاده قرار می‌گرفت و ربات‌هایی که به ۲۰ زبان مختلف دنیا برای ارائه خدمات خود به جهانگردان مسلط بود، اشاره کرد.

 

حکایتی ملی

سنگاپور یکی از هوشمندترین شهرهای سراسر دنیا به شمار می‌رود که در زمینه رباتی‌سازی نیز بسیار موفق عمل کرده است. دولت سنگاپور ربات‌ها را با هدفی متفاوت با سایر نقاط دنیا مورد آزمایش قرار می‌دهد و آن گسترش فیزیکی سیستم‌های موجود برای بهبود مدیریت و نظارت شهری است. در سنگاپور به دنیای رباتیک به عنوان حکایتی ملی نگاه می‌شود که در آن از سیستم‌های خودکار برای توسعه طبیعی اکوسیستم شهری هوشمند موجود بهره گرفته می‌شود. این نگرش به واسطه خدمات ربات‌های خودکار مدام در حال فعالیت، شفاف‌سازی می‌شود ضمن اینکه تردد اتوبوس‌های بدون راننده نیز در سراسر شهر به رباتی بودن سنگاپور مهر تأیید می‌زند. اگرچه طی چند سال اخیر، ربات‌ها به طور فعالانه در مکان‌های عمومی مختلف نظیر هتل‌ها و رستوران‌ها پا به پای نیروهای انسانی به مردم خدمات‌رسانی کرده و در نظافت این فضاها سهیم بوده‌اند با این حال، نوع جدیدی از آن‌ها در حال شکل‌گیری در سنگاپور است که مسئولیت آموزش کودکان پیش‌دبستانی را به عهده دارد. مراقبت سلامت و اجتماعی نیز یکی از صنایع سنگاپور به شمار می‌رود که به وسیله ربات‌های دیجیتالی به سرعت در حال رشد است و به نظر می‌رسد به زودی به سایر نقاط دنیا نیز راه پیدا کند.