سرمای زمستان دنا بر تن مردم نشست کسی به فریاد نرسید

برخی دانش آموزان زلزله زده سی سختی به کرونا مبتلا شدند

سرمای زمستان دنا بر تن مردم نشست کسی به فریاد نرسید

شب سرد بیست و نهم بهمن ماه ۹۹ زلزله ۵.۶ ریشتری شهر سی سخت مرکز شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد را در دل سرمای سخت زمستان لرزاند و خانه های مردمان این دیار بر سرشان آوار شد و تعدادی نیز مصدوم شدند.

سه هزار و و ۷۰۰ واحد از منازل مسکونی در شهر زیبای سی سخت دچار خسارت که ۸۰۰ واحد آن به دلیل خسارت ۶۰ تا ۱۰۰ درصد نیاز به بازسازی داشت و از مجموع منازل آسیب دیده نیز ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تعمیری بودند.

26 مدرسه در شهر سی سخت و روستاهای اطراف این شهر در آن حادثه شب زمستانی به شدت دچار خسارت شد و تعمیرات آن در همان روزهای اول آغاز که البته بسیاری از آنان هنوز تکمیل نشده اند.

چادرها ، کانکس ها و سالن های ورزشی اماکن استقرار زلزله زدگان شدند و شیوع ویروس   کرونا کار را بر خدمات رسانان دوچندان سخت کرد.

با گذشت 11 ماه از آن زلزله مهیب و بازگشایی مدارس اما برخی از دانش آموزان سی سختی گرفتار کرونا شده اند

اگرچه تلاش های خوبی برای تزریق واکسن کرونا در شهرستان دنا شده اما شیوع کرونا در میان چادرهای زلزله زدگان و دانش آموزان ساکن در این چادرها بطورحتم سخت و طاقت فرساست.

شهروند سی سختی می گوید که ما نمی دانیم اعتبارات گسترده ای که برای بازسازی شهر زلزله زده سی سخت سرازیر شد چرا نتوانست منازل زلزله زدگان را تکمیل تا در این سوز سرما، دچار مشکلات فراوان کنونی نباشیم.

او که خود را "محمد" معرفی می کند با اظهار نگرانی از شرایط استقرار والدینش در یکی از کانکس ها، گفت: پدر و مادر سالخورده‌ام در این سرمای استخوان سوز در کانکس زندگی می کنند که تحمل وضعشان برایم دشوار است.

یک شهروند دیگر زلزله زده با بغض می گوید: سی سخت آن چنان هوای سردی دارد که پیش از زمان زلزله و در حالت عادی در خانه‌هایمان شب‌ها حتی ۴ پتو روی خود می‌کشیدیم امام الان در چادرها با وضعیت فلاکت باری بسر می بریم.

او از شیوع کرونا در بین دانش آموزان ساکن در چادرهای زلزله زدگان اظهار نگرانی می کند و یادآورشد: همه چشم انتظار همت دولت برای بازسازی هر چه زودتر منازل خود هستیم.

شیوع کرونا در بین دانش آموزان 

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دنا از شیوع ویروس کرونا در بین دانش آموزان این شهرستان بویژه شهر سی سخت خبر داد و خاطرنشان کرد: 20 دانش آموز طی  هفته گذشته به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

" ظفر پریسای " با ابراز نگرانی خود از شیوع این بیماری در بین دانش آموزان، تصریح کرد: دانش آموزانی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند در مقاطع راهنمایی و متوسطه مشغول به تحصیل هستند.

وی گفت: سرما بر شیوع بیشتر این بیماری و  بیماری‌های دیگر نظیر سرماخوردگی تاثیر می‌گذارد و دنا از جمله شهرستان‌های سردسیری کشور است که اکنون بخشی از جمعیت این شهرستان گرفتار مسائل زلزله هم هستند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دنا با اظهار تاسف از اینکه کرونا عادی انگاری شده و دورهمی های شبانه ، تالارها و برگزاری آئین های مختلف تجمعی بسترساز شیوع این ویروس منحوس هستند، یادآورشد: چادرهای زلزله زدگان می تواند عامل سرعت بخشی به شیوع این ویروس باشد.

پریسای افزود: متاسفانه برخی از منازل مسکونی در شهر سی سخت تکمیل نشده و امکان استقرار صاحبان آنها در این منازل وجود ندارد و مجبورند در کنار خانواده حتی اگر عضوی از اعضای آنها کرونایی باشد زندگی کنند.

تسهیلات افراد آسیب دیده از زلزله در دنا استمهال می‌شود

فرماندار دنا گفت: با پیگیری های استاندار، نماینده مردم در مجلس و دیگر دستگاه‌ها و نهادهای استان بالاخره دستور صدور امهال تسهیلات مردم شهرستان دنا از قبل از زلزله این شهرستان تاکنون به مدت ۲ سال از سوی مدیرعامل بانک مرکزی به ۲۶ بانک و پنج موسسه صادر شد.

عبدالحمید پناهی به ایلنا افزود: با توجه به مطالبه های روزانه مردم زلزله زده دنا و پیگیری های شهرستانی، مکاتبات مداوم بند شش قانون تسریع در بازسازی مناطق آسیب دیده در اثر حوادث غیر مترقبه در دنا اجرا می شود.

وی افزود: بر این اساس تمام افراد آسیب دیده از زلزله شهرستان اعم از تولیدی و غیرتولیدی که قبل از وقوع زلزله تا روز وقوع حادثه تسهیلات دریافت نموده ند تسهیلات دریافتی شان به مدت ۲ سال استمهال می شود.

فرماندار دنا با اشاره به اینکه  سود متعلقه ۲ سال توسط دولت پرداخت خواهد شد، تصریح کرد: تمامی بانک‌ها در هر شعبه و نقطه ای موظف به اجرای این دستورالعمل قانونی هستند.

مردم زلزله زده دنا وضعیت خوبی ندارند 

نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی گفت: سال گذشته زلزله ۵.۶ دهم ریشتری سبب تخریب بسیاری از خانه‌های مردم سی سخت شده است و هم اینک در آستانه فصل سرما ساکنان وضعیت خوبی ندارند

" مهدی روشنفکر" با تاکید براینکه باید رسیدگی سریع و جدی تر به وضعیت زلزله زدگان سی سخت در دستور کار قرار گیرد، اظهارداشت: اکنون در فصل سرد سی سخت هستیم و سرمای سوزناک، استخوان زنان و مردان ساکنان چادرها را سخت می آزارد.

وی گفت: ۱۸۰ میلیون تومان تسهیلات ارائه شده به زلزله زدگان برای ساخت هر واحد کافی نیست و مردم انتظار افزایش این تسهیلات را دارند.

عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی افزود: دانش آموزان در مدارس سی سخت نیازمند امکانات بیشتر بوده و دولت باید توجه دوچندانی به این دانش آموزان بدلیل شدت سرما و شیوع ویروس کرونا داشته باشد.

430 واحد ساختمانی زلزله زدگان سی سختی آماده تحویل است

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایران هم گفت: یک هزار و ۶۹۰ واحد احداثی در شهر و روستاهای اطراف سی سخت بود که ۴۳۰ واحد تکمیل و کار ساخت و ساز آن ها به پایان رسیده و آماده تحویل به زلزله زدگان است.

" اکبر نیکزاد" با اشاره به سایر اقدامات بنیاد مسکن در شهر زلزله سی سخت، اظهارداشت: ۸۰۰ واحد دیگر از این منازل سقف گذاری و ۴۶۰ واحد زیر سقف داریم.

وی یکی از مشکلات موجود مردم زلزله زده سی سخت را مبلغ تسهیلات و بلاعوض دانست که با تأیید رئیس جمهور، ۵۰ میلیون تومان وام تکمیلی برای ساختمان‌های آسیب دیده شهری و احداثی اختصاص داده شد.

رئیس بنیاد مسکن ایران گفت: همچنین ۴۰ میلیون تومان وام تکمیلی برای واحدهای روستایی در حال ساخت در نظر گرفته شده است.