کفگیر عمده فروشان برنج به تهَ دیگ خورد! :: روزنامه خبر جنوب :: نیازمندیهای خبر جنوب
NID : 157970
1398/08/19
کفگیر عمده فروشان برنج به تهَ دیگ خورد!
بازار برنج وضعیت مناسبی ندارد. در بازار شیراز از یک سو قیمت برنج های ایرانی بالا رفته و از سوی دیگر عرضه برنج های خارجی به حداقل رسیده است، اتفاقی که بیشترین ضرر آن به قشر کم درآمد و آسیب پذیر که مشتری پرو پا قرص برنج های خارجی هستند می خورد.
عبدا... رزاق منش، رییس اتحادیه عمده فروشان مواد غذایی شیراز در این خصوص به «خبرجنوب» گفت: هر سال دولت در آغاز برداشت برنج شمال ممنوعیت واردات برنج خارجی را اعمال می کرد و امسال این ممنوعیت را زودتر از همیشه و در برج تیرماه اعمال کرد و از شهریور ماه نیز این ممنوعیت شدیدتر شد.
وی با بیان این که ممنوعیت که با هدف حمایت از تولید کننده اعمال شد زیان بسیار زیادی به بازار و مصرف کنندگان زد ادامه داد: این ممنوعیت باعث شد تا از یک سو شاهد افزایش قیمت برنج ایرانی به دلیل افزایش تقاضا برای آن شود و از سوی دیگر ذخیره برنج خارجی به کمترین حد خود برسد وحتی باعث نایاب شدن برنج خارجی و گرانی آن گردد.
رزاق منش اظهار داشت: تاکنون هرچه برنج خارجی در بازار در چند مدت اخیر عرضه شده از ذخایر بنکداران بوده و هم اکنون ذخایر آن ها به کمترین حد خود رسيده، به عبارت دیگر هم اکنون موجودی بسیاری از انبارهای برنج خارجی در شیراز صفر است.
رییس اتحادیه عمده فروشان مواد غذایی شیراز اظهار داشت: برنج هندی که تا دوسه ماه پیش قیمت هر کیسه 10 کیلویی آن 70 هزار تومان بود این روزها به 80 هزار تومان رسیده که آن هم به سختی پیدا می شود.
وی تصریح کرد؛ متاسفانه تصمیم دولت در اعلام ممنوعیت واردات برنج همزمان با ورود حجاج به کشور و پس از آن همزمان با ایام محرم و صفر و به عبارتی در زمان اوج مصرف برنج در کشور بود و عملاً این سیاست به ضرر مردم و به تبع آن به ضرر بازاریان به دلیل از رونق افتادن بخشی از کسب و کارشان بود.
رزاق منش اظهار داشت: در حال حاضر قیمت برنج بسیار زیاد است و هرکیلو برنج طارم بین 19 تا 22 هزار تومان و قیمت برنج دم سیاه و استخوانی هر کیلو 13 هزار و 500تومان است، ضمن آن که قیمت برنج کامفیروزی نیز از 14 هزار و 500 تومان شروع می شود.
رییس اتحادیه عمده فروشان مواد غذایی شیراز در بخش دیگری از مصاحبه خود به بررسی مجدد قانون مالیات بر ارزش افزوده در کمیسیون اقتصادی مجلس اشاره کرد و گفت: متاسفانه در نسخه جدید این قانون، قند و شکر که جزو کالاهای اساسی کشور هستند مشمول مالیات بر ارزش افزوده شده اند که این امر باعث افزایش قیمت آن خواهد شد.
وی با بیان این که چایی جزو نوشیدنی های مورد علاقه مردم است و در قشر متوسط و پایین تر جامعه بسیار پر طرفدارتر از سایر اقشار است ادامه داد: بار افزایش قیمت قند و شکر ناشی از مشمول شدن مالیات بر ارزش افزوده بر این کالاها بر دوش قشر مذکور خواهد بود. رزاق منش گفت: از سوی دیگر کسبه و بنکداران امکان افزایش قیمت این کالا به تناسب مالیات اعمال شده را نخواهند داشت چرا که بازار کشش لازم را برای افزایش قیمت کالاهای اساسی ندارد، بنابراین واضح است که بنکداران و کسبه نقدینگی خود را از بازار قند و شکر بیرون می کشند که این معضل به هیچ وجه به صلاح بازار و اقتصاد کشور نیست.
وی با تاکید بر این که مجلس نباید اخذ مالیات بر ارزش افزوده را مشمول مالیات بر ارزش افزوده کند، اضافه کرد: انتظار می رود مالیات بر ارزش افزوده از مواد غذایی پر مصرف حذف شود تا به سرانجام کالاهایی از جمله رب گوجه فرنگی که هم وزن آن کم و هم قیمتش به شدت افزایش پیدا کرد دچار نشود.
رزاق منش با بیان این که متاسفانه زمزمه هایی در خصوص آن که برنج و روغن نیز قرار است مشمول مالیات بر ارزش افزوده شود، ادامه داد: ما هم قبول داریم که وابستگی کشور از درآمدهای نفتی باید اتفاق بیفتد اما با نمایندگان مجلس مکاتبات زیادی کرده و از آن ها درخواست کرده ایم در خصوص مواد غذایی پر مصرف و به خصوص کالاهای اساسی با احتیاط عمل کنند و اجازه ندهند با اعمال مالیات بر ارزش افزوده بر این کالاها سفره های مردم روز به روز کوچک تر شود و سلامت آن ها به دلیل عدم تغذیه صحیح بیش از این به خطر بیفتد.