400هزار نفر قمارباز آنلاین در کشور داریم :: روزنامه خبر جنوب :: نیازمندیهای خبر جنوب
NID : 201846
1399/10/23
400هزار نفر قمارباز آنلاین در کشور داریم
دبیر شورای عالی فضای مجازی در چهلمین نشست هم افزایی فعالان فضای مجازی پاک از ارائه مجوز به وزارت ارتباطات برای مذاکره با اینستاگرام و توئیتر خبر داد و گفت: گوگل صدها میلیارد تومان در ایران درآمد دارد اما هیچ سیاستی روی آن اعمال نمی شود. ابوالحسن فیروزآبادی در این جلسه با اشاره به تحولات قدرت در دنیا که از قدرت سخت به سمت قدرت نرم حرکت کرده است، اظهار داشت: هم اکنون رسانه های اجتماعی و پلتفرم ها در دنیا قدرت نرم ایجاد کرده اند و به نوعی استفاده کنندگان از این شبکه ها، تحت تأثیر این قدرت قرار گرفته و حتی مدافع آن هستند.وی با اشاره به این که قدرت نرم در دنیای امروز از انحصار حکمرانی اینترنت و اطلاعاتی بودن این فضا، حاصل میشود، ادامه داد: اعمال این قدرت نیز از طریق پلتفرم اتفاق می افتد و آن هم در انحصار شرکت های آمریکایی است.دبیر شورای عالی فضای مجازی عنوان کرد: هم اکنون اعتقاد بنده بر این است که باید از تکنیک بومی سازی پلتفرم عمل کنیم چرا که ماهیت پلتفرم ها بر پایه مغزافزار است و در صورتی که روی این موضوع تمرکز کنیم، ظرف ۵ سال آینده می توانیم به نقطه فعلی چین برسیم. در شرایط فعلی کشور، بهتر است که بخش غیر سرمایه ای که همان پلتفرم ها هستند، را قلمروسازی کنیم.
در آینده شاهد عدم قدرت فیلترینگ خواهیم بود فیروزآبادی در مورد این که یکی از موضوعات حکمرانی، بحث فیلترینگ است و آیا باید به فیلترینگ به عنوان یک ابزار قدرت نگاه کرد، گفت: فیلتر ابزار قدرت سخت است؛ ما باید بنا را بر این بگذاریم که این ابزار، شدنی نبوده و در آینده هم نشدنی تر است. چرا که با توجه به تعدد راه های دور زدن فیلترینگ مانند اینترنت ماهواره ای، در آینده شاهد عدم قدرت فیلترینگ خواهیم بود و تلاش شرکت های آمریکایی نیز بر همین منوال است.وی با تاکید بر این که معتقد به مدیریت ورود و خروج داده از کشور هستم که باید به عنوان یک پدیده اقتصادی به آن توجه ویژه شود، تاکید کرد: برخی کشورها این مدیریت را با ابزار فیلترینگ و برخی با توافق با پلتفرم انجام می دهند. هم اکنون کشوری مانند ترکیه با گوگل به توافق رسیده است. این توافقات در کشورهایی مانند پاکستان و چین هم انجام می شود. پلتفرمی مانند تلگرام با دولت پاکستان و اندونزی به توافق رسیده است. گوگل صدها میلیارد تومان سالانه در ایران درآمد دارد اما هیچ گونه اعمال سیاستی روی آن نمی شود.دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: وزارت ارتباطات می توانست برای مذاکره با اینستاگرام، توئیتر و گوگل بهتر عمل کند. این فضا وجود دارد اما ظرفیت نیست.فیروزآبادی در ادامه تصریح کرد: اقدامات خوبی در حوزه مقابله با قمار در فضای مجازی صورت گرفته است. هم اکنون مطابق شناساییهای انجام شده از طریق درگاههای بانکی، مشخص شده که ۴۰۰ هزار نفر در کشور قمارآنلاین بازی می کنند و در خصوص مقابله با آنها اقداماتی در دست انجام است.وی در پاسخ به این که چرا مسئولان مربوطه برای وضعیت اینستاگرام دغدغه ندارند و آیا قدرتی برای مذاکره با این پلتفرم وجود دارد گفت: با توجه به تجربه تلگرام، تا زمانی که آلترناتیو و جایگزینی برای اینستاگرام نداشته باشیم، هر اقدام شتاب زده ای نتیجه عکس خواهد داد. ما معتقدیم فضای مجازی نیاز امروز ما است و شکل زندگی ما بدون پیامرسان ممکن نیست. به همین دلیل ما باید بتوانیم در نظام به این توافق برسیم که یک پیام رسان در این قالب راه اندازی کنیم.دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه برخی فقط به مشکلات اخلاقی اینستاگرام میاندیشند، اما من مشکلات را خیلی فراتر میبینم، خاطرنشان کرد: اینستاگرام مخاطب را در حباب اطلاعاتی قرار میدهد، خودشیفتگی دیجیتالی را در کاربران دامن می زند و اراده پلتفرم را بر افراد تحمیل می کند. این موضوع بحران زا است. اما با این وجود، عده زیادی در این بستر زیست می کنند و ما نمی توانیم به راحتی این بستر را مسدود کنیم. بلکه باید جایگزینی برای آن پیدا کنیم.
شناسایی ۳۹۰۰شبکه قمار و شرطبندی سخنگوی نیروی انتظامی گفت: امسال سه هزار و ۹۰۰ شبکه قمار و شرطبندی توسط پلیس شناسایی و هزار و ۴۴۰ پرونده علیه مجرمان تشکیل شده است. سردار مهدی حاجیان با بیان اینکه در حوزه مبارزه با شرطبندی و قمار آنلاین نیز اقدامات خود را انجام دادیم، یادآور شد: این افراد به صورت باندی و حرفهای عمل میکنند، مردم بدانند هدف در شرطبندیها منتفع شدن آنها نیست و هدف نفع بردن خود گرداننده سایت است، در این حوزه ورود کردیم، امسال 10 باند قمار با 164 عضو شناسایی و متلاشی شدند، سه هزار و 900 شبکه در این رابطه شناسایی و هزار و 440 پرونده علیه مجرمان تشکیل شده است.