بشر قرن 21 کرم خوار و سوسک خوار شد :: روزنامه خبر جنوب :: نیازمندیهای خبر جنوب
NID : 202116
1399/10/25
بشر قرن 21 کرم خوار و سوسک خوار شد
تازه ترین تصمیم آژانس اروپایی ایمنی مواد غذایی، زمینه را برای استفاده از کرم ها (به طور کامل و یا پودر شده) در انواع غذاها فراهم می کند. کرم میلوورم، اولین حشرهای است که در اتحادیه اروپا استفاده از آن به عنوان غذای انسان تأیید شده است. از جمله مواد غذایی که می توان به آن اشاره کرد آرد بیسکویت، ماکارونی و نان است. این نوع کرمها که در اصل لارو سوسک هستند؛ در اروپا پیشتر به عنوان غذای حیوانات اهلی مورد استفاده قرار میگرفتند. در سایر نقاط جهان - از جمله مناطقی از آفریقا ، استرالیا و نیوزیلند - استفاده انسان از حشرات به عنوان خوراک امری متداول است. حشرهشناس، «جِف تُمبِرلین» نیز که در دانشگاه «اِی اَند اِم» در تگزاس مدیریت برنامه علوم تحقیقاتی و آسیبشناسی را برعهده دارد، میگوید: «من در بسیاری از کشورها حشره خوردهام: موریانه، عقرب، سوسک، لارو، ملخ و کرم ابریشم. همه اینها بسیار رایج هستند. من لارو سوسک را که از آن یک نوع غذا (کیچه) درست کرده بودند، خوردم. من کرمهای بامبو را که درست مثل سیبزمینی سرخکرده پخته شده بودند، خوردم. من موریانههایی را خوردم که دودی شده و درست مثل کره بادام زمینی به عنوان پیشغذا سر میز آورده می شدند». این استاد دانشگاه میگوید: «طعمی شبیه پاپکورن دارند و بسیار ترد و آجیلی هستند. طعم کره ای حشرات به دلیل وجود چربی در بدن آن هاست و تردی و آجیلی بودنشان هم به دلیل وجود کیتین یا اسکلت خارجی آن هاست». به گزارش فائو، مورچه، سوسک، زنبور، کرم ابریشم، جیرجیرک، جیرجیرک دشتی، مگس، ملخ دشت، ملخ جنگلی، شته، موریانه و زنبورهای وحشی از جمله رایج ترین حشراتی هستند که در سراسر جهان مصرف میشوند. اما حشرات بسیار بیشتری قابلِ خوردن هستند. برطبق یافته های دانشگاه و مرکز تحقیقات ویجنینگن در هلند، بیش از ۲۱۰۰ حشره در جهان خوردنی هستند. بسیاری از این حشرات تمام ویتامین ها، مواد معدنی، چربی و پروتئین هایی که بدن انسان نیاز دارند را دارند. در واقع از حشرات اغلب به عنوان غذاهای مقوی و لذیذ نام برده می شود. برای مثال موریانه های ملکه آن قدر از مواد غذایی اشباع هستند که در اوگاندا و زیمبابوه به کودکانی که سوء تغذیه دارند خورانده می شود. آن صبحانه خیالی را که توصیف کردیم به خاطر آورید؛ میزانِ امگا ۳ موجود در کالباسی که از کرم تهیه شده بسیار بیشتر از امگا ۳ در بدن ماهی است و میزان پروتئین، ویتامین و مواد معدنی هر دو ماده برابر است.پروتئینِ جیرجیرک موجود در نانِ تستِ شما که فرض می گیریم از آن لذت برده اید، «پروتئین کامل» و به اندازه پروتئین ماهی، گوشت، لبنیات و تخم مرغ است. پروتئینهای کامل همه ۹ آمینواسید ضروری که برای ساخت و بازسازی بافتهای پروتئینی بدن لازم است، را دارند. ما به طور طبیعی این آمینواسیدها را تولید نمی کنیم؛ بنابراین باید آنها را از مواد غذایی تأمین کنیم.