زیرمیزی یا حق الزحمه پزشک؟!
گزارش «خبرجنوب» از تاثیر تعرفه های مصوب پزشکی بر تخلف و مهاجرت پزشکان در فارس
سهیلا رفیعی نژاد-«خبرجنوب»/ اگر چه پزشکان و متولیان صنفی این حوزه از جمله سازمان نظام پزشکی، بر واقعی نبودن تعرفه ها و تاثیر منفی این وضعیت بر رضایت کادر درمان بارها تاکید کرده اند، اما همچنان تعرفه ها با تورم موجود همخوانی ندارد و امسال هم با وجود افزایش 40 درصدی تعرفه های پزشکی همچنان نارضایتی ها و آثار آن دیده و شنیده می شود و از همه بدتر دود آن به چشم مردم می رود! این وضعیت به نحوی است که در برخی استان های جنوبی حتی پزشکان و جراحان خود اقدام به گرفتن تعرفه هایی خارج از مصوب و یا حق الزحمه به شکل هایی مانند دلار و سکه می کنند. این امر اگر چه به گفته رییس نظام پزشکی شیراز بسیار محدود است اما دلیل آن تعرفه ناواقعی است.
دکتر محمدرضا دیدبان به «خبرجنوب» می گوید: مراکز و یا پزشکانی که در فارس بیشتر از تعرفه ها از مردم دریافت می کنند انگشت شمار هستند و در عین حال اگر کسی اقدام به اخذ بیشتر از میزانی که تعیین شده می کنند، کار قانونی انجام نمی دهند.
او اضافه می کند: در این خصوص اگر مردم در استان موردی را دیدند، می توانند به نظام پزشکی و یا دانشگاه علوم پزشکی شیراز اطلاع دهند تا پیگیری گردد و تذکرات لازم داده شود.
رییس نظام پزشکی شیراز می گوید: علت بسیاری از نارضایتی های پزشکان و کادر درمان تعرفه های ناواقعی است و در عین حال اگر تعرفه ها واقعی نشود باعث تعطیلی مراکز در استان می گردد. چرا که دخل و خرج مراکز به هم نمی خورد و برخی مجبور می شوند کار را رها کنند و برخی که البته بسیار اندک اند هم تعرفه ها را کمی بیشتر کنند تا توان حفظ آن مرکز را داشته باشند.
دکتر دیدبان اضافه می کند: با توجه به شرایط یادشده برخی مراکز درمانگاهی و کلینیک ها در شیراز و فارس در معرض تعطیلی هستند و تعدادی نیز به دلیل ورشکستگی تعطیل شده اند.
رییس نظام پزشکی شیراز: تا زمانی که تعرفه ها واقعی نشود، مشکلات بهداشت و درمان حل نمی شود و چوب آن را هم مردم می خورند
او می گوید: علاوه بر این وضعیت برخی بیمارستان های خصوصی هم در شیراز جالب نیست و صورت شان را با سیلی سرخ نگه داشته اند.
دکتر دیدبان اضافه می کند: با همه مشکلات موجود حوزه پزشکی، مراکز و یا پزشکان نباید بیشتر تعرفه مصوب امسال از مردم فارس هزینه هایی از جمله حق الزحمه عمل را بگیرند و این کار قانونی نیست.
تعرفه ها یکی از دلایل شکایات
رییس نظام پزشکی شیراز همچنین به «خبرجنوب» می گوید: طبق بررسی ها تعرفه ها یکی از دلایل شکایات در حوزه درمان و پزشکی در استان است و البته مهم ترین علت نیست. در این خصوص بیشتر از 95 درصد پزشکان ما در استان ویزیت بالاتر از مصوب نمی گیرند.
دکتر دیدبان اضافه می کند: اما برخی هزینه های بیمارستانی ممکن است برای پزشک طبق تعرفه های موجود، به صرفه نباشد و با توافق با بیمار بیشتر دریافت گردد. البته این موارد انگشت شمار هستند و قانونی هم نیست؛ با این وجود مردم اگر اعتراض دارند می بایست موارد را به ما اطلاع دهند.
او با بیان اینکه 5 هزار پزشک متخصص و فوق تخصص در فارس فعالیت دارند که 4 هزار پزشک در شیراز به مردم خدمت ارایه می دهند می گوید: تا زمانی که تعرفه ها واقعی نشود، مشکلات بهداشت و درمان حل نمی گردد و چوب این وضعیت را هم مردم می خورند. دکتر دیدبان با بیان اینکه وضعیت تعرفه ها در افزایش مهاجرت پزشکان به خارج کشور نقش داشته است اضافه می کند: از یکسال پیش تا کنون حداقل 200 پزشک متخصص و فوق تخصص و عمومی از فارس به خارج کشور و از جمله استرالیا، کشورهای عربی، کانادا و کشورهای اروپایی مهاجرت کرده اند .
رییس نظام پزشکی شیراز می گوید: این آمارها زنگ خطری است که باید جدی گرفته شود؛ وگرنه چند سال دیگر که خیلی هم دور نخواهد بود در استان با کمبود پزشک مواجه خواهیم شد.
Admin 6 




