پیشنهاد ایجاد مرکز لجستیک فارس برای توسعه تجارت با آفریقای جنوبی

پیشنهاد ایجاد مرکز لجستیک فارس برای توسعه تجارت با آفریقای جنوبی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس از پیشنهاد ایجاد مرکز لجستیک واردات و صادرات در این استان با هدف تسهیل مبادلات تجاری و گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی خبر داد.

کریم مجرب، سه‌شنبه پنجم آبان، در نشست مشترک با فرانسیس مولوی، سفیر آفریقای جنوبی در ایران، با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی و فناورانه فارس، بر ضرورت توسعه همکاری‌های اقتصادی دو کشور در حوزه‌های تجارت، سرمایه‌گذاری و انتقال فناوری تأکید کرد.

وی پیشنهاد ایجاد مرکز لجستیک واردات و صادرات در فارس را مطرح کرد و گفت: این مرکز می‌تواند با پشتیبانی از فعالیت‌های تجاری، به تسهیل مبادلات و تقویت ارتباط میان فعالان اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی کمک کند.

مجرب با اشاره به توانمندی‌های استان در حوزه‌های معدن، نفت و گاز، پتروشیمی، برق و الکترونیک، مخابرات، تجهیزات پزشکی، کشاورزی و صنایع غذایی، این ظرفیت‌ها را زمینه‌ای برای گسترش همکاری‌های مشترک دانست.

مدیرکل صمت فارس همچنین با اشاره به توان فنی و مهندسی فعالان اقتصادی استان، امکان استفاده از فناوری‌ها و تجربیات آفریقای جنوبی در فارس و حضور شرکت‌های ایرانی در بازار این کشور را از زمینه‌های بالقوه همکاری برشمرد.

وی افزود: شناسایی نیازهای بازار، برنامه‌ریزی هدفمند و ایجاد سازوکارهای اجرایی می‌تواند زمینه تبدیل ظرفیت‌های موجود به همکاری‌های عملی و پایدار را فراهم کند.

سفیر آفریقای جنوبی: زمینه توسعه همکاری‌ها وجود دارد

سفیر آفریقای جنوبی در ایران نیز با اشاره به ظرفیت‌های دو کشور در حوزه‌های سرمایه‌گذاری، تجارت، فناوری و خدمات پزشکی و درمانی، توسعه روابط اقتصادی را مستلزم تداوم رایزنی‌ها و پیگیری‌های دوجانبه دانست.

فرانسیس مولوی ابراز امیدواری کرد با اتخاذ تدابیر لازم و کاهش موانع موجود، روند توسعه مبادلات تجاری و صنعتی میان دو کشور شتاب بگیرد.

وی همچنین با اشاره به وجود مراکز و سازوکارهایی برای ارتباط میان تجار و فعالان اقتصادی ایران و کشورهای آفریقایی در آفریقای جنوبی، این ظرفیت‌ها را در تسهیل ارتباطات تجاری و شکل‌گیری همکاری‌های مشترک مؤثر دانست.

مولوی بر آمادگی خود برای پیگیری توسعه مبادلات تجاری و انتقال فناوری میان دو کشور تأکید کرد.

سفیر آفریقای جنوبی در جریان سفر به استان فارس از سه مجموعه صنعتی و تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی شیراز بازدید کرد و با بخشی از توانمندی‌های تولیدی و صنعتی این منطقه آشنا شد.

پیشنهاد ایجاد مرکز لجستیک واردات و صادرات فارس نیز در صورت بررسی کارشناسی و توافق طرفین، می‌تواند یکی از محورهای همکاری برای تقویت زنجیره تأمین، تسهیل ارتباطات تجاری و توسعه سرمایه‌گذاری مشترک میان دو کشور باشد.